Home

Op zaterdagavond 25 september brengen acteurs uit het brede amateurtheater, op geanimeerde wijze, erotische en romantische verhalen uit o.a. Boccaccio’s literair meesterwerk de Decamerone.

Elk jaar kiezen we ook voor gastverhalen, dit jaar uit Duizend en één nacht, in de hervertelling van Kader Abdolah.

De vertellers brengen de verhalen op 10 locaties in de buurten Rondom ’t Veer en Het Groot Begijnhof. Vijf locaties doet u aan met de boot. Elke locatie is een verhaal op zich. 
Met oude muziek,  gebracht door professionelen, docenten en studenten uit het Mechels Conservatorium, luisteren we het geheel op en zorgen we voor een historische sfeer. Randanimatie op hoogstaand niveau staat borg voor een gevuld event van twee uur. 
Italiaans geïnspireerde catering en de historische klederdracht van de figuranten en de acteurs vervolledigen de feeërieke sfeer.
Steeds in kleine groepjes van 20 bezoekers beluistert u de verhalen.

De vijfde uitgave is een feesteditie. Er is een prachtig slotevent voorzien in de gerenoveerde begijnhofkerk. Onder andere lichten Kader Abdolah en Frans Denissen een sluier op over Duizend en één nacht en over de Decamerone. Charlotte Wajnberg, ondersteunt door het Barokorkest van het Mechels Conservatorium, brengt enkele prachtige aria’s… En alles in een prachtig interieur.

Een intimistisch Mechels event in de latere uurtjes.
Wees erbij !