acteurs 2019

Peter Meuris en Patricia Gobien (edities 2017, ’18 en ’19)

Hij is sinds zijn jeugd bezig met taal en volgde dictie en voordracht aan de academie van Lier. Hij speelt toneel bij het Garageteater in Duffel. Sinds 2009 is hij stadsgids in Mechelen waar hij ondertussen bijna 20 jaar woont. Onlangs startte hij samen met Patricia een nieuw initiatief: “Buitengewoonmechelen”. Met de Mechelse “gidsfiets”, gidst hij mensen door de Mechelse binnenstad, en met de Buitengewone zonsondergang maken Peter en Patricia van de bestijging van de Sint-Romboutstoren een unieke ervaring. Peter is bovendien de regisseur voor Decamerone aan de Dijle.

Ze is een geboren en getogen Maneblusser en is al 27 jaar actief in het Garageteater te Duffel en dit zowel voor- als achter de schermen. Op een podium staan is voor haar altijd een avontuur. Verhalen vertellen voor een kleine groep in de unieke setting van een tuin, is nieuw voor haar en ze is dan ook heel nieuwsgierig hoe het publiek de gekozen verhalen van de Decamerone zal onthalen. Ze woont sinds 1997 in de wijk en is al 23 jaar heel gelukkig getrouwd met medeverteller Peter (Meuris).


Ivo Vereecken (edities 2017, ’18 en 19)

Hij heeft een lange loopbaan als acteur opgebouwd. Is ‘PDG’ van Theaternivo in Willebroek. Hij bracht meer dan 2000 maal De Tijger van Dario Fo.
Meer informatie


Dirk Van Ranst (editie 2017 en 2019) 

Hij is gepassioneerd door toneel en vertellen. Hij volgde een opleiding toneel aan het conservatorium van Mechelen en is al acht jaar actief bij Theater De Peoene. Hij bracht op vraag van de initiatiefnemers de vertellers samen.


Claudia Van Gyseghem (editie 2018 en ’19)
Volgens haar moeder liep ze pas op 18 maanden, maar brabbelen en zingen deed ze reeds vanuit haar wieg. Van kindsbeen af is ze gepassioneerd door woord en spel. Als kleine uk volgde ze dictie en voordracht aan het conservatorium en stond ze op de planken bij het kindertoneel, om zo door te groeien naar de jeugd- en volwassenenafdeling. Acteren, zingen, schrijven, dansen… meer moet dat niet zijn!
Door dezelfde microbe gebeten, kom je vaak gelijkgestemden tegen. Zo kent ze Walter al langer en stond ze reeds met Patricia samen op de planken, een heerlijke ervaring!


Lien Wauters – Van der Taelen (editie 2019)

Ze groeide op tussen boeken, zetletters en drukpersen in boekhandel en drukkerij De Kern in Aalst waar ze als kind ooit Louis Paul Boon ontmoette. Het was de ideale biotoop waar de liefde voor de literatuur ontwaakte.  Na haar studies vertaling en literaire vertaling Frans en Italiaans aan de Erasmus Hogeschool en het Centre européen de traduction littéraire – waar ze ondermeer les kreeg van Frans Denissen (Decamerone) – baatte ze de boekhandel verder uit tot eind de jaren 90.  Haar vrije tijd vult ze met (klassieke) muziek, musea, lange duurlopen en, jawel, … letteren. Vandaag geeft ze in haar huidige professionele omgeving wekelijks exposés voor groepen of een groot publiek.


Frans De Wachter (editie 2019)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is foto-Frans-1.jpg

Houdt van geschiedenis, kunst en cultuur. Zijn liefde voor taal, letteren en verhalen kon hij destijds vorm geven als acteur bij het amateurgezelschap P10. Maar elke Mechelaar kent hem vooral omdat hij reeds 30 jaar stadsgids is.  De veelzijdigheid en brede interesses die hij tentoonspreidt in zijn job en hobby’s werden zijn handelsmerk.  Samen met zijn enthousiasme en hunker naar nieuwe uitdagingen kon een match met dit evenement niet uitblijven.


Sharon Busschots (editie 2019)

Aan de academie van Lier volgde ze voordracht en thans toneel. Daar is ze ook voor de cursisten regie een dankbare actrice. Sinds haar 15de levensjaar staat ze op de planken. Toneel, verhalen en poëzie geven haar dan ook energie en verruimen haar kijk op het leven. 
Na haar studies in o.a. innovatie-onderzoek aan de universiteit van Gent ging ze aan de slag als project manager en wil ze bedrijven efficiënter en innovatiever laten werken.


Ludo Keppens (editie 2019)
Humor is sinds 12 januari 1960 zijn grote liefde. Volgde later de opleiding lachcoach bij de Belgische Lachacademie. Houdt van groenten en volgde improvisatietheater bij Inspinazie. Vertellen in het Engels is bij hem een ramp. Volgde een opleiding storytelling. Luistert naar radio Klara en blijft verwonderd over mensen. Volgt de opleiding Cabaret en Comedy in het conservatorium. Volgt ook pianoles. Is voorlopig niet verder op zoek naar opleidingen. Wil er eerder iets mee doen. Vertelt al af en toe voor kinderen in de bibliotheek. En overleeft het.


Annik Vleminckx (editie ’19)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Annick.jpg

Ze vertelt reeds een dozijn jaren verhalen in haar stad en gidst haar luisteraars door Mechelen, wat ze haar speeltoneel noemt.
Ze is door taal gebeten én dankt dit aan haar leerkracht Nederlands Thérèse De Jaeger, echtgenote van Jan Wauters. Ze heeft een brede interesse voor taal, sport, geschiedenis en kunst. Ze heeft drie zonen en een man én ook de hond blijkt een mannetje.  Ze moet dus haar vrouwtje wel staan!


Karin Careme (editie 2019)

Karin volgde drie jaar conservatorium voor toneel in Mechelen en speelt al 15 jaar bij ‘Het Mechels Volkstoneel’. Zij wisselt daar tussen actrice en regie-assistente. De ‘Decamerone aan de Dijle’ ligt haar nauw aan het hart. Zij zorgt mee voor de praktische realisatie.


Walter Smits (edities 2017, ’18 )

Heeft zijn hele leven – na het werk – doorgebracht in alle mogelijke theaters, zowel in Mechelen, Antwerpen als elders, en heeft daar als acteur heel veel voldoening uitgehaald. In volle midlifecrisis volgt hij nog 5 jaar theateropleiding. Hij speelt – tussen de soep en de patatten – bovendien mee in behoorlijk wat films en TV-series. Intussen is hij nu al 10 jaar betrokken bij de uitbating van de Malinska rondvaartboten in Mechelen, als organisator, gids, schipper en ludiek verteller. Hij is in Mechelen geboren op 25 februari 1947, groeide er op en woont er nog steeds. Dus “nen eichte Mècheleir”!


Peter Geerts (edities 2017 en ’18)
Hij speelt al tien jaar in het Mechels amateur theater. Maar was voorheen al langer bezig met toneel ( theatercursussen en workshops). Houdt van toneelspelen omdat ‘er niets zo plezant is dan niet jezelf te zijn en in de huid van een ander personage te kruipen.’ Vertellen waarbij het publiek aan je lippen hangt… vindt hij niet min.
Hij is 54 jaar en al 25 jaar gelukkig getrouwd met Petra en trotse vader van bijna-twintiger Emma.


Véronique Versweyfeld (editie 2017)
Is een dame met vele hobby’s. Ze volgt tangoles, welsprekendheid, gaat geregeld naar het theater en is net afgestudeerd voor toneel aan het conservatorium van Mechelen. Zij treedt binnenkort aan in De Peoene. Twijfelt toch of ze de Decamerone wel kan voorlezen aan haar twee zoontjes voor het slapengaan.