animatie

Acrobatie en jonglerenRaff Pringuet

Raff is al meer dan 10 jaar lid bij Circolito Circus Atelier Mechelen. Sinds zijn 8 jaar volgt hij er circus lessen. Hij studeerde zijn middelbaar aan Circus Humaniora in Leuven om vervolgens als acrobaat en jongleur aangenomen te worden in de Circus Hogeschool te Rotterdam. Hij verbaasde menig toeschouwer vorig jaar met zijn adembenemende acrobatie.


Oosterse dansen – Camélia VanBost

Camélia is 21 jaar en studente vertaalkunde aan de ULB.  Kunst, muziek, schilderen… – kortom, alles waar geen woorden aan te pas komen –  is steeds haar passie geweest.  Vier jaar geleden begon ze met Oosterse dans. Met deze dans slaagt ze erin iets artistiek te doen, een fysische activiteit te beoefenen én leert ze een andere cultuur ontdekken. Zelfs voor ze cursus nam was ze reeds aangetrokken door de Oosterse dans, en ze betrapte zichzelf vaak al dansend voor de spiegel. Maar vanaf de eerste les was het een perfecte match tussen deze Oosterse dans en Camélia.
Oosterse dans is bovendien niet evident. Er bestaan verschillende stijlen én elk van hen vormt een harde leerschool. Bovenal is dansen een passie die haar gelukkig maakt. Vorig jaar kreeg ze de kans aan te sluiten bij een dansgroep, waar ze op regelmatige basis aan voorstellingen en choreografieën werken.
Ze kijkt er naar uit haar artistieke vaardigheid te kunnen delen tijdens de Decamerone aan de Dijle.
Camélia treedt op in Casa Bellofiori op vrijdag- en zaterdagavond.


Jongleren – Batist Van Baekel

Batist is 20 jaar en studeert aan de Circus Hogeschool School voor Kunsten Codarts in Rotterdam. Een 10 tal jaren geleden begon hij met circus als een hobby bij circus atelier Circolito in Mechelen. Circus is zijn manier om zichzelf op een creatieve manier te uiten, zijn uitlaatklep en zijn toekomst. Batist specialiseert zich vooral in het jongleren, maar zijn trukendoos is veel gevarieerder dan dat.