De 10 locaties

Op zaterdagavond 25 september vindt op tien locaties in Mechelen een spektakel van telkens 30 minuten plaats. De ingrediënten: één of meerdere verhalen uit de Decamerone of uit Duizend en één nacht, oude muziek of een verrassende act.

Als bezoeker kies je, bij jouw reservatie, uit twee locaties. Je neemt automatisch deel aan het slotevent in de begijnhofkerk.

Welke locaties zetten gastvrij hun deuren voor jou open?

Indavers tuin

Indavers tuin. Ooit de tuin van de Clarissen in de Adegemstraat. Nu ga je er met de boot naartoe. Je luistert naar Frank Bosmans die ‘Bij de duivel te biechten’ vertelt uit de Decamerone. Geniet van de oude muziek.

De Goudvis. Je vaart tot kortbij dit pand. In de mooie historische tuin vertelt Lien Wauters – Van der Taelen ‘De Joodse heelmeester’ uit Duizend en één nacht. Muziek en dans vermaken je.

De Goudvis

De Clippel. Ook met de boot te bereiken! Peter Geerts brengt er ‘Het zingen van de nachtegaal’ uit de Decamerone. Oude muziek luistert het geheel op.

Casa Bellofiore. Genoemd naar de voormalige eigenaar ‘de Siciliaan uit de Dobbelhuizen’. Je betreedt de tuin met de boot en Carolien Milis en Mathias Ghesquiere vertellen ‘De sjouwer en drie vrouwen’ uit Duizend en één nacht. Er is een danseres en muziek.

Met de boot naar Hotel van der Valk. In het prachtige decor van het voormalige zwembad luister je naar Marina Stockx. Zij vertelt uit de Decamerone: ‘Touwtje aan de teen’. Muziek en een acrobaat vermaken je verder.

Hotel van der Valk

Maison Panhard. Een huis dat de geschiedenis vertelt van de laatste Panhard garage in Mechelen… én ja, er staat nog een Panhard die je kan bekijken terwijl je naar de oude clavecimbel luistert. Ondertussen heeft Maarten Vrenken je ‘Bij de duivel te biechten’ (Decamerone) vertelt. Frank Mathay onderhoudt je met ‘Vader abt en zijn geestelijke zoon’ (Decamerone).

In de tuin van het OH luister je naar verhalen uit de Decamerone. Annelies Vertongen vertelt ‘De staart van de merrie’, Elke Maes laat je luisteren naar ‘Het zingen van de nachtegaal’. Muziek leidt je in en uit.

De tuin van wat ooit het stoeltjesfabriek was, vormt het prachtige decor waar de vertellers Jan Vanhavenberge en An Vandervorst neerstreken. Ze vertellen uit de Decamerone respectievelijk ‘Vader abt en zijn geestelijke zoon’ en ‘De tuinman en de nonnen’. Muziek en dans vervolledigen het spektakel.

De Brouwerij Het Anker. Uit de Decamerone brengt Véronique Versweyveld ‘Madonna Isabella’ en Ludo Keppens ‘De tuinman en de nonnen’. Je luistert ook naar oude muziek.

Wonderful World is een prachtige locatie. Kirsten De Coster laat je luisteren naar ‘De staart van de merrie’ en Chris Laureys naar ‘Het touwtje aan de teen’, beide verhalen uit Decamerone. Blokfluiten brengen stemmige oude muziek.