home

Casanova aan de Dijle

muziek

Muzikale leiding

Ann Cnop is de afgelopen jaren een veel gevraagde soliste en kamermusicus op internationale podia van Mexico tot Japan. Met La Petite Bande speelde ze onder meer Bach’s vioolconcerti en Mozart’s Symphonie Concertante. Met Il Fondamento soleerde ze in het vioolconcerto van Mendelssohn. 

Sinds September 2019 is Ann Doctor in de Kunsten aan de Universiteit Gent. In 2020 richt ze, als eerste en enige vrouwelijke artistiek leider in Vlaanderen le Pavillon de Musique op, een ensemble dat zich richt op de herontdekking van ongekend repertoire uit de barok. Sinds 2008 is zij tevens concertmeester van het wereldvermaarde Belgische orkest La Petite Bande onder leiding van Sigiswald Kuijken.

In oktober 2021 was Ann curator van de eerste editie van het Early Music Festival Mechelen. Ann is als onderzoeker en specialist Oude Muziek verbonden aan Klara en is regelmatig te horen in reportages en interviews.

Meer over Ann 

Tenor

De Belgische tenor Leander Van Gijsegem vond zijn artistieke liefde bij het vertolken van geënsceneerde rollen, grotere oratoria en opera- en operetteproducties. Zijn affiniteit voor het vertellen van verhalen komt tot uiting in zijn eclectische repertoire, waarin hij een speciale plek heeft voor de barokke Evangelistenrollen in de passies van Bach.
Hij was in de voorbije jaren als solist te horen in verschillende concertante werken van o.a. Mozart, Telemann, Schumann, Händel, Monteverdi en Bach en kon zijn grote liefde voor barok in de vrije loop laten bij het belichamen van de Evangelisten in Bach’s Johannes- en Matthäuspassie evenals in diens Weihnachtsoriatorium. Zijn interpretaties van de Evangelisten in Bach’s Johannes- en Matthäuspassie, evenals in diens Weihnachtsoratorium, hebben hem in België, Nederland en Frankrijk reeds lovende kritieken opgeleverd.

Naast zijn solowerk heeft Leander ook een breed scala aan rollen vertolkt in opera- en operetteproducties, o.a. Tamino (Die Zauberflöte), Il Contino Belfiore (La finta giardiniera), Sellem (The rake’s progress), Testo (Il Combattimento di Tancredi e Clorinda), Le Pêcheur (Le Rossignol) en Eisenstein (Die Fledermaus). Daarnaast wordt hij frequent uitgenodigd door internationale ensembles zoals Vox Luminis, Vlaams Radiokoor, Ex Tempore, Choeur de Chambre de Namur en BachPlus voor concerten in heel Europa. In 2022 maakte hij deel uit van de kinderopera De Gruffalo (Ivan Fischer) voor een tour in België en Nederland.

Leander heeft zijn muzikale opleiding genoten aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, waar hij les kreeg van bas-bariton Marcos Pujol, Mireille Capelle en Getácine Pegorim. Momenteel wordt hij gecoacht door tenoren Ludwig Van Gijsegem en Marcel Reijans, en sopraan Diane Verdoodt.
Meer over Leander

Muzikanten

martine

Martine Renson, docente zang, en haar leerlingen.

Paul Van Loey, docent blokfluit en zijn leerlingen

Liesje Vanmassenhoven, docente klavecimbel en haar leerlingen

Tom Van Der Plas, docent orgel en harmonium en zijn leerlingen.

Decamerone aan de Dijle vzw
KBO 0719.559.856
Bankrekening
KBC BE26735051462629 
info@decamerone.be
reservatie@decamerone.be